HOW CAN I MAKE THINGS BETTER AT SCHOOL WITH ARTIFICIAL INTELLIGENCE SUPPORT

06.05.2024 46

“HOW CAN I MAKE THINGS BETTER AT SCHOOL WITH ARTIFICIAL INTELLIGENCE SUPPORT” adlı eTwinnig projemiz okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Burcu Keskin rehberliğinde başlamıştır.

Son yıllarda yapay zekâ kavramı hayatın her alanında olduğu gibi eğitimde de hayatımıza girmiş bulunmakta. Bu projemizde amacımız öğretmen ve öğrencilerimizin yapay zekâyı daha iyi tanımalarını ve eğitim etkinliklerinde kullanmalarını sağlamaktır. İçinde bulunduğumuz günlerde öğrencilerin okulda karşılaştıkları problemler ve okula yabancılaşmaları öğrencilerin okulda iyi oluş hallerini olumsuz etkilemektedir. Projemizin bir diğer amacı ise bu öğrencileri tespit edip projeye dâhil etmek ve öğrencilerin okulda kendilerini daha iyi hissetmeleri için yapay zekâ destekli eğitimler düzenlemektir. Avrupa’daki farklı okullardan öğretmen ve öğrencilerin yapay zekâ araçları hakkında bilgi ve beceri edinmelerini, yapay zeka araçlarını kullanarak farklı ürünler oluşturmalarını, yapay zeka araçlarının okulda iyi oluş için nasıl destekleyici veya zorlayıcı olduğunu araştırma ve değerlendirme etkinlikleri yapmalarını, farklı kültürlerden gelen ortaklarıyla iş birliği ve iletişim kurmalarını, yapay zeka araçlarının etik, yasal ve toplumsal boyutları hakkında farkındalık kazanmalarını sağlamaktır.

Öğretmenimize ve öğrencilerimize başarılar diliyoruz.

06-05-202406-05-2024