KARAMAN / MERKEZ - Karaman Necip Fazıl Kısakürek Sosyal Bilimler Lisesi

Ock

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Tarih Bölümü Dr.Öğretim Üyesi Alaattin UCA, okulumuz konferans salonunda söyleşi gerçekleştirdiler.

Ara

Okulumuz öğrencileri, velilerimiz, idareci ve öğretmenlerimizin katılımıyla  "Yemen´e sessiz kalma, umut ol" yardım kermesi düzenlendi. Öğrenci, velilerimiz ve misafirlerimizin yoğun katılımıyla gerçekleştirilen kermes yardımlaşma duygusunun takdire şayan bir örneği olması bakımından beğeni topladı.

Ara

Okulumuz Hazırlık A sınıfı öğrencileri, sınıf öğretmeneleri Gülsen METİN ve İngilizce Öğretmeni Mehlika ÖRNEK ile Karaman Dursun Fakih Huzurevine ziyaret düzenlediler.

Ara

Okulumuz proje ekibi MEVKA Hackathon  proje maratonunda, görme yetersizliği olan bireyler için hazırlanan "Karanlığı Aydınlat" isimli projeleri ile 12 proje içerisinden  birinci oldular.

MÜZELER GELECEK İÇİNDİR.

Ara

Okulumuz öğrencilerini bu duyarlı davranışlarından dolayı tebrik eder, bu güzel davranışlarının herkese örnek olmasını dileriz.

10 ARALIK DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜ

Kas

Mevlana Kalkınma Ajansı Karaman Yatırım Destek Ofisi öncülüğünde  yürütülen “Karaman’da Girişimcilik Ekosisteminin Geliştirilmesi” etkinlikleri kapsamında ‘’Başarılı Girişimcilik Hikayeleri ve Biyomimikri’’ başlıklı   etkinlik  okulumuz Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Kas

Okulumuz bünyesinde il adına düzenlenen şiir ve müzik dinletisi  nefes kesti. İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, Karaman İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Özçalık, Müdürler, öğretmenler ve veliler katıldığı programımıza ilgi hayli yüksekti. Okul Müdür Ahmet Aydoğdu’nun açış konuşmasıyla başlayan gece Saz, Keman, Gitar eşliğinde Şarkılar ve Şiirlerle sürdü .

Kas

Necip Fazıl Kısakürek Sosyal Bilimler Lisesi Öğretmenler Gününü büyük bir coşkuyla kutladı.

Kas

Dünya Felsefe Günü kapsamında okulumuzda çeşitli etkinlikler düzenledik. 10. sınıfların hazırladığı görsellerle okul panosu oluşturduk. Öğrencilerimiz Felsefî bilginin ne olduğunu, felsefî düşüncenin niteliklerini, farklı filozofların görüşlerini hayal güçlerini de kullanarak oyunlar, posterler vs. hazırladılar.

Kas

Alemlere rahmet olarak gönderilen peygamberimizin doğumunun; İslam alemine ve tüm insanlığa barış ve huzur getirmesini Yüce Allah’tan temenni ediyoruz.

KONU :

ALEMLERE RAHMET, ÖRNEK ŞAHSİYET PEYGAMBERİMİZ HZ.MUHAMMET (S)

Kas

GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ARAMIZDAN AYRILIŞININ 80.YILINDA OKULUMZDA .EŞİTLİ ETKİNLİKLERLE ANILDI.

Kas

Okulumuz Edebiyat Öğretmeni Suat KARAMAN´ın yazıp yönettiği "Beyler, Yarın Cumhuriyeti İlan Edeceğiz." adlı tiyatro oyunu büyük bir beğeni topladı.