KALDIRIMLAR DERGİMİZE AHMET TEK’TEN ZİYARET

KALDIRIMLAR DERGİMİZE AHMET TEK’TEN ZİYARET

Gazeteci-Yazar Ahmet Tek Kaldırımlar dergimizin yazarları ile okulumuzdaki dergi atölyesinde bir araya geldi.

 

Ahmet Tek’e  il Milli Eğitim Müdürümüz Mehmet çalışkan,Karamandan.com Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Yazar Adem Kocatürk ve Ahmet Tek’in  çocukluk arkadaşı Ahmet Çelik eşlik ettiler.

Gazeteci yazar Ahmet Tek nasıl okumalıyız, nasıl yazmalıyız sorularının peşinde okuma ve yazma serüvenine değindi.

13.06.2023 169

 

Yazar Tek konuşmasında şunlara değindi: “Öncelikle nitelikli bir okuma ve iyi bir okuma programının ardından yazma serüveni başlar. Ben Karaman’da büyüdüm, üniversiteye gidinceye kadar bu şehrin sokaklarında ellerim cebimde dolaştım. Bu şehri çok sevdim. Şimdi Ankara’da yaşıyorum lakin Her fırsatta bu şehre geliyorum. Çocukluğumdan beri çok okudum. Hala da okumaya devam ediyorum. Okumak insanı dinç tutar, okumak insana umut verir, okuyan insanın hayalleri olur, bir insanın gözlerinin içine bakınca anlarsınız o insanın içindeki umudu, azmi, çabayı. Bana umut veren insanların yanında olmaktan mutlu olurum. Bir ölü gibi bakan insanlardan, benim umudumu alan insanlardan uzak durmaya çalışırım.

Yazmak çalışmaktır. Oturacaksınız yazacaksınız, ilham diye bir şey de beklemeyin. Çaba ve emek olmadan iyi bir yazı da çıkmaz. Ne yazacağız, bakmasını bilirseniz her şeyden bir hikâye çıkarırsınız.

İl Milli Eğitim Müdürümüz Mehmet Çalışkan da Kaldırımlar’ın sıradan bir okul dergisinin çok üzerinde niteliğe sahip bir dergi olduğunu belirtti. İl Müdürü Çalışkan “Bu derginin en önemli özelliklerinden biri de derginin her aşaması okuldaki bu atölyede gerçekleştiriliyor. Dizgisinden, basımına kadar bu emek öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizindir. Sizler sosyal bilimler alanında söz sahibi olacaksınız, bunun için öncelikle kelimelerin gücünü keşfedip, o güce sahip olacaksınız. İşte yazmak da kelimelerin gücüne sahip olabilmektir.  ” dedi

Söyleşi misafirlere Kaldırımlar dergisinin yeni sayısının takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

13-06-202313-06-202313-06-202313-06-2023