HERKES ÖLÜR AMA BAZILARI GERÇEKTEN YAŞARMIŞ...

HERKES ÖLÜR AMA BAZILARI GERÇEKTEN YAŞARMIŞ...

14.03.2023 183

 

12 Mart İstiklal Marşı'mızın Kabulü ve Mehmet Akif  Ersoy'u Anma Programı okulumuz 10-C sınıfı öğrencileri tarafından tertip edildi.

 

İstiklal Marşı'mızın yazılış serüvenini anlatan bir video gösteriminden sonra 10-C sınıfı öğrencileri tarafından Bir istiklal Mücadelesi adında bir müzikli anlatı sunuldu. İstiklal Marşı'mızda anlatılan özgürlük mücadelesinin anlatıldığı müzikli anlatı şu cümlelerle sona erdi:

"Döndüm işte, bir ayağımı cephede bıraktım. Dedemin Kafkasya'da bıraktığı ayağı ben Çanakkale, Yemen'de, Anadolu'da bıraktım. Bazıları her şeyini bıraktı, yalnızca adları kaldı. Ben döndüm işte. Bazıları hiç dönemedi, son sözleri, son mektupları, son bakışları kaldı yadigâr. Gencecik çocuklar karıştı kara toprağa. Onlar dönmeyi hiç düşünmedi. Kurşunları bitince ellerinde süngü hep koştular ölüme. Ölümü güzelleştiren birer yiğit oldular... Peygamberimiz çağırdı onları sancağının altına. Gözleri şehit olurken cenneti gördü. Hepsi şehit olurken tebessüm etti ve o tebessüm kaldı dudaklarında

Gideriz nur yolu izde gideriz. 
Taş bağırda, sular dizde, gideriz. 
Bir gün akşam olur, biz de gideriz. 
Kalır dudaklarda şarkımız bizi."