Erasmus+ projesi Öğrenci seçimi duyurusu

06.11.2023 393

Okulumuz Karaman Necip Fazıl Kısakürek Sosyal Bilimler Lisesi’nin Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı  tarafından kabul edilen 2022-1-PL01-KA210-SCH-000080940 no’lu “The world is changing, so can we; Exploring the impact of Critical Media Literacy and Civic Learning” isimli projeye aşağıda belirtilen esaslar çerçevesinde öğrenci seçimi ve değerlendirilmesi yapılacaktır.

·      Proje süresi iki yıl olduğundan dolayı projeye öğrenciler 9 ve 10. sınıflardan seçilecektir.

·      Proje hareketliliğine 4 öğrenci katılacak olup, Projeye 12 öğrenci seçilecektir. Seçim kriterleri sonucunda en yüksek puan alan 12 öğrenci arasında kura yöntemi ile 4 öğrenici belirlenecektir. Bu 4 öğrenci Polonya hareketliliğine katılacaktır. Projeye seçilen 12 öğrenci Türkiye hareketliliğinde Türkiye’ye gelen öğrencileri evlerinde misafir edeceklerdir.

·      Kura ile belirlenen yurt dışı hareketliliğine katılan 4 öğrenci haricinde diğer seçilen 8 öğrenci, bir sonraki kabul edilen projelerde kriterlere uyması halinde yurt dışı hareketliliklerde öncelik sahibi olacaktır.

·      Proje belirtilen kriterlere göre Polonya hareketliliğine 2 kız ve 2 erkek öğrenci seçilecektir.

·      Projede Türkiye hareketliliğinde yurtdışından gelen katılımcı öğrenciler okulumuz öğrencileri tarafından evlerinde misafir edileceğinden dolayı, projeye seçilecek öğrencilerin ikamet ettikleri evleri Karaman merkezde bulunmalıdır.

·      Proje süresince verilecek çeşitli görevleri öğrencilerin yerine getirme zorunluluğu vardır. Aksi takdirde proje komisyonu öğrenciyi projeden çıkartabilir.

·      Öğrenci Pasaport ücreti ve Veli Muvafakatname ücreti öğrenciye aittir

·      Projeye seçilecek 12 öğrenci, aşağıda belirtilen kriterlerden en yüksek puan alan öğrencilerden seçilecektir. Değerlendirme kriterleri şunlardır.

Kriter

Not ağırlığı

İngilizce yazılı sınavı

%25

İngilizce mülakat Sınavı

%25

İdareci değerlendirmesi (Disiplin, devam-devamsızlık durumu vb)

%10

Okul etkinliklerine katılımı

%20

Temsil Yeteneği

%20

Öğrenci seçimleri iki aşamalı olarak uygulanacaktır. Birinci aşamada Yazılı, ikinci aşamada ise Mülakat sınavı yapılacaktır. Proje yazılı sınavında en yüksek puan alan en fazla 24 öğrenci mülakat sınavına katılmaya hak kazanacaktır. Mülakat sınavından sonra Okul İdaresinin değerlendirmeleri de göz önünde bulundurularak projeye katılımcı olarak 12 öğrenci belirlenecektir.

Uygulama Takvimi

Duyurunun ilanı

07.11.2023

Başvuru dilekçelerinin son teslimi (Hasan AYKUT)