Çağları Aşan Yıldızlar

Okulumuz "Çağları Aşan Yıldızlar" projesinde okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Serap Baştuğ ve projede yer alan öğrenciler bilim ve teknolojinin gelişmediği zamanlardan, çağlar ötesine hayranlık ve merak uyandıran şahsiyetlerimizden Mimar Sinan, İbn-i Sina ve Harezmi'yi çeşitli etkinliklerle hatırlattılar. Değerlerimizi yaşatmaya çalışan proje için "Çağları Aşan Yıldızlar" etwinning proje ekibimize teşekkür ederiz.

Proje hakkında:

Bilim ve teknolojinin gelişmediği zamanlardan çağlar ötesine hayranlık ve merak uyandıran eserleriyle birlikte müslüman bilim şahsiyetlerimizden Mimar Sinan, İbn-i Sina ve Harezmi'yi öğrencilerimize çeşitli etkinliklerle [bilgisayar oyunları,bilgisayar programları,canlandırma vb] tanıtmak.

HEDEFLER

Öğrencilerimize özelliklerini tanıtacağımız şahsiyetlerin,kısıtlı imkanlarla ve zor şartlarda azim,gayret ve disiplinli çalışmalarıyla kıymetli eserler ortaya koyabildiklerini göstermek ve gelişen bilim-teknoloji ışığında öğrencilerimizi günümüz imkanlarıyla ilgi ve yetenekleri doğrultusunda başarılı ve güzel çalışmalar yapabileceklerine inandırmak.

ÇALIŞMA SÜRECI

Projemiz Mart 2022'de başlayacak olup Nisan ayının sonlarında bitecektir. İki hafta aralıklarla bir bilim insanımızı ve eserlerini çeştili etkinliklerle (bilgisayar programları ve oyunlarıyla, yaparak yaşayarak öğrenme teknikleriyle,resim -görsel kullanarak ) tanıtacağız.

BEKLENEN SONUÇLAR

Öğrencilerimize, müslüman bilim insanlarımızın azim,gayret ve disiplinli çalışmalarını örnek alarak ilgi ve yetenekleri doğrultusunda mesleki anlamda özgüven kazandırmış olmak. Bilim,sanat ve kültürel alanda yapacakları çalışmalara köklü ve güçlü basamaklar oluşturabilmek.

28.04.2022 854

28-04-202228-04-202228-04-202228-04-202228-04-202228-04-202228-04-202228-04-2022