BİLİN Kİ MAHŞERE KADAR KALBİMİZDE YERİNİZ.

Yıldızları yağdırsak azdır senin üstüne
Bak adını nakşettik gönlümüzün büstüne
Şehitler asla ölmez ölümsüz her biriniz
Bil ki mahşere kadar kalbimizde yeriniz.
.

Dizeleriyle başlayan 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri anma programı okul müdürümüz Ahmet AYDOĞDU’NUN günün anlamına hitaben yaptığı konuşmasıyla devam etti.  Okul müdürümüz konuşmasında:  “15 Temmuz 2016 gecesinde, milli iradeyi ve demokrasimizi hedef alan hain darbe girişimi, milletimizin kahramanca mücadelesi sonucunda engellenmiş ve demokrasimiz kazanmıştır. Tarihe şanlı bir direniş olarak geçen bu mücadelede göğsünü siper, canlarını feda eden şehitlerimizi anmak, hatırlatmak ve unutturmamak hepimizin en önemli sorumluluklarından olmalıdır.” dedi ve öğrencilerimize önemli hatırlatmalarda bulundu.

Müdür Bey’in konuşmasının ardından 9.sınıf öğrencilerimizden Ali Çiftçi 15 Temmuz şehitlerimiz için öğrencilerimizin duaları eşliğinde Kur’an-ı Kerim okudu.  Kur’an-ı Kerim okunmasının ardından program okulumuz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Recep KOÇAK’IN duasıyla devam etti.

Dua sonrası okulumuz bünyesinde gerçekleştirilen “15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri” konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri okul müdürümüz ve öğretmenlerimiz tarafından takdim edildi ve kompozisyonları bir kez daha okutuldu.

Tören bitiminde şehitlerimizin ruhu adına pişirilen aşure İl Milli Eğitim Müdürümüz Mevlüt Kuntoğlu ve beraberinde gelen misafirlerimizce öğrencilerimize dağıtıldı.

Her taşı bir yakut olan bu vatanımız adına can verme sırrına eren tüm şehitlerimizi dualarla anıyor ve şehitlerimizin mekânları cennet olsun diyoruz.

03-10-201803-10-201803-10-201803-10-201803-10-201803-10-201803-10-2018